
Valkoinen gazpacho-keitto
4 annosta
Ainekset
- 250 g kokonaisia, valkoisia manteleita
- 5 dl kylmää vettä
- 100 g vaaleaa leipää, kuutioituna, kuoret poistettu
- 2 valkosipulin kynttä, karkeasti hienonnettuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl sherry-viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 150 g rusinoita
Valmistus
- Murskaa mantelit tehosekoittimessa, kunnes ne ovatmahdollisimman hienoa rouhetta.
- Lisää puoli desiä vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää leipä ja valkosipuli ja sekoita edelleen.
- Kaada loppu vesi tehosekoittimeen, lisää oliiviöljy ja sekoita. Lorauta sekaan sherryviinietikkaa ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Tarjoile kulhoista ja ripottele muutama rusina päälle koristeeksi.