
Perinteinen pekaanipiiras
Pohja
|
Täyte
mausteeksi maun mukaan: loraus rommia ja hieman sitruunamehua |
Lisäksi
- 150 g pekaanipähkinöitä koristeluun
Valmistus
- Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Nypi jauhot, sokeri, suola ja paloiteltu voi murumaiseksi taikinaksi. Lisää sekaan kananmunat vatkattuna.
- Jätä taikina jäähtymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli piirakkataikina pyöreäksi ja nosta se voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
- Vatkaa täytteen voi ja sokeri keskenään ja lisää munat yksitellen, samalla vatkaten.
- Lisää siirappi, lorauta mukaan hieman rommia ja tilkka sitruunamehua.
- Lisää keskenään sekoitetut rouhitut pähkinät ja jauhot täyteseokseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta 175 asteessa noin 20 minuuttia, jolloin täytteen pitäisi olla hieman hyytynyt.
- Ota piiras uunista ja koristele päällys pekaaninpuolikkailla. Jatka paistamista tämän jälkeen 20 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilemista ainakin 30 minuuttia.