Valkoinen gazpacho-keitto

4 annosta

Ainekset

  • 250 g kokonaisia, valkoisia manteleita
  • 5 dl kylmää vettä
  • 100 g vaaleaa leipää, kuutioituna, kuoret poistettu
  • 2 valkosipulin kynttä, karkeasti hienonnettuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl sherry-viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 150 g rusinoita

Valmistus

  1. Murskaa mantelit tehosekoittimessa, kunnes ne ovatmahdollisimman hienoa rouhetta.
  2. Lisää puoli desiä vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää leipä ja valkosipuli ja sekoita edelleen.
  3. Kaada loppu vesi tehosekoittimeen, lisää oliiviöljy ja sekoita. Lorauta sekaan sherryviinietikkaa ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  4. Tarjoile kulhoista ja ripottele muutama rusina päälle koristeeksi.