Perinteinen pekaanipiiras

 

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
Täyte

  • 100 g voita
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl siirappia
  • 1 rkl vehnäjauhoja

mausteeksi maun mukaan: loraus rommia ja hieman sitruunamehua
150 g pekaanipähkinöitä (karkeasti rouhittuna)

Lisäksi

  • 150 g pekaanipähkinöitä koristeluun

Valmistus

  1. Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Nypi jauhot, sokeri, suola ja paloiteltu voi murumaiseksi taikinaksi. Lisää sekaan kananmunat vatkattuna.
  2. Jätä taikina jäähtymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli piirakkataikina pyöreäksi ja nosta se voideltuun piirakkavuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista pohjaa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
  4. Vatkaa täytteen voi ja sokeri keskenään ja lisää munat yksitellen, samalla vatkaten.
  5. Lisää siirappi, lorauta mukaan hieman rommia ja tilkka sitruunamehua.
  6. Lisää keskenään sekoitetut rouhitut pähkinät ja jauhot täyteseokseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirasta 175 asteessa noin 20 minuuttia, jolloin täytteen pitäisi olla hieman hyytynyt.
  7. Ota piiras uunista ja koristele päällys pekaaninpuolikkailla. Jatka paistamista tämän jälkeen 20 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilemista ainakin 30 minuuttia.