Thai-kanaa cashew-pähkinöillä

4 annosta

Kastike
1 tl soijaa
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl vettä
yhden limen mehu

Wokki
2 rkl kasvi- tai pähkinäöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ pieni sipuli karkeasti leikattuna
4 pientä punaista chiliä karkeasti leikattuna
1,5 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
300 grammaa kananrintaa, suikaloituna
1 kevätsipuli karkeasti leikattuna

Valmistus

Sekoita kastikeainekset erillisessä pienessä kulhossa.
Kuumenna öljy wokkipannussa tai suuressa paistinpannussa viisi minuuttia keski- tai kovalla lämmöllä. Kun öljy on sihisevän kuumaa, lisää cashewt ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Aseta paistetut pähkinät erilleen (pidä öljy pannussa).
Lisää valkosipuli, sipuli ja chilit öljyyn. Paista 3–5 minuuttia. Lisää kana ja wokkaa, kunnes kana on läpi kypsää (4–5 min).
Lisää cashewt jälleen pannulle.
Lisää kastike ja sekoita aineksia pannulla. Käännä lämpö pois ja lisää kevätsipuli.
Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.

Jaa tämä sivu