Valkoinen gazpacho-keitto

4 annosta

Ainekset
250 g kokonaisia, valkoisia manteleita
5 dl kylmää vettä
100 g vaaleaa leipää, kuutioituna, kuoret poistettu
2 valkosipulin kynttä, karkeasti hienonnettuna
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl sherry-viinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
150 g rusinoita

Valmistus

Murskaa mantelit tehosekoittimessa, kunnes ne ovatmahdollisimman hienoa rouhetta.
Lisää puoli desiä vettä ja sekoita tahnaksi. Lisää leipä ja valkosipuli ja sekoita edelleen.
Kaada loppu vesi tehosekoittimeen, lisää oliiviöljy ja sekoita. Lorauta sekaan sherryviinietikkaa ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tarjoile kulhoista ja ripottele muutama rusina päälle koristeeksi.

Jaa tämä sivu