Pähkinät & terveys

Pähkinät ovat ravintorikkaita ruoka-aineita, joissa on paljon terveellisiä, monityydyttymättömiä rasvoja, kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja tärkeitä antioksidantteja.

Runsaan energiasisällön ja rasvaisuuden vuoksi pähkinöitä on pidetty lihottavina, mutta itse asiassa niiden terveelliset rasvat auttavat pitämään kehon ravittuna pitempään ja tasaisemmin. Pähkinöiden on todettu pitävän yllä kylläisyyden tunnetta.

• Pähkinöiden rasva on terveellistä, tyydyttymätöntä kasvirasvaa, joka sisältää elimistölle tärkeitä omega 3-rasvahappoja.

• Pähkinöiden proteiini, kuitu ja erityisesti hyvät rasvat ovat omiaan ravitsemaan kehoa tasaisesti ja pitämään verensokerin tasaisena pitkään. Pähkinöillä on alhainen glykeeminen indeksi, eli ne muuttuvat hitaasti energiaksi ja pitävät kylläisenä pitkäkestoisesti.

• Hyviä rasvahappoja tarvitaan kehon solujen uudistumisessa. Siksi runsas hyvien rasvahappojen antioksidanttien saanti pitää nivelet, sisäelimet, ihon ja hiukset hyvässä kunnossa.  

• Pähkinät ovat uuden kasvin ensisijainen ravintolähde, ja sisältävät siksi elämälle tärkeitä rasvoja, vitamiineja ja aminohappoja.

• Hyvän makunsa vuoksi pähkinät sopivat ruuanlaittoon ja leivontaan mainiosti.  

 

Jaa tämä sivu